Zuivr Inspiratie Bitter in de mond maakt het hart gezond

Bitter in de mond maakt het hart gezond

Ik hou van Grapefruit in de vroege ochtend. Altijd vers geperst. Een vitaminekanon. Veel mensen vinden het bitter. Voor mij is het een heerlijke fris begin van de dag. Het spreekwoord luid: Bitter in de mond, maakt het hart gezond.

Het is ook maar net hoe je iets beleefd.

Zo kon ik vroeger heel moeilijk mijn bed uit komen. Als de wekker ging draaide ik me nog een paar keer om. De dag beginnen vond ik moeilijk. Het gevolg was dat ik te weinig tijd had om rustig op te starten. Ik mediteerde niet en was niet bezig met the intent of the day, en grapefruit vond ik bitter. Maw, ik stond vrij onbewust in het leven en ging vaak al haastend de deur uit, stond voor iedereen klaar en rolde gedurende de dag van het een in het ander en was alleen maar bezig met wat goed was voor de ander.

Brandjes blussen, daar was ik expert in geworden, en deed dat graag. Tenminste, dat vertelde ik mezelf. Misschien had ik beter bij de brandweer kunnen gaan werken.
Ik was ook meer een avondmens zei ik tegen iedereen, en dus ook tegen mezelf. Want de dag afsluiten vond ik net zo lastig. Ik was gewoon geen ochtendmens.

Maar welk verhaal vertel je jezelf?

Sinds ik mijn leven heb uitgezuiverd is er veel veranderd. Zo heb ik ontdekt dat ik het juist heerlijk vind om de dag vroeg te beginnen. Meestal ben ik al wakker voordat de wekker gaat. In de ochtend is de wereld op z'n mooist....De zon die opkomt, de vogeltjes die ontwaken. Ik geniet er van. Ik sta nog steeds voor iedereen klaar, maar wel vanuit mijn bewustzijn. Ik laat me niet meer meeslepen in het gedoe van de ander.

Nu ik bewuster leef gebruik ik ook een ochtendritueel. Het maakt me energieker, positiever en geeft me meer inspiratie en houd me scherp.

Bewegen, mediteren, intent of the day en een gezond ontbijt met altijd een glas vers geperst grapefruitsap. Zo start ik mijn dag tegenwoordig. De volgorde kan verschillen, maar de tijd voor mezelf blijft hetzelfde, waardoor ik de hele dag anders beleef.

Hoe bewust leef jij ? En welke overtuigingen heb jij over jezelf?

Zuivere groet,

KATJA

Geïnspireerd? Laten we eens kennismaken.