Zuivr Inspiratie Goede voeding geeft energie

Goede voeding geeft energie

Zuiver eten

ZUIVR zoals het hoort

A way of living

Goede voeding kost geen energie maar geeft energie !
Als je goed en zuiver eet, krijg je energie, ipv een after d
iner dip.
Het is alweer 4 jaar geleden dat ik suikervrij ben gaan eten. Ik kwam een online challenge tegen van Miss Natural, 30 dagen suikervrij en twijfelde geen moment. Ik ben het gaan volgen, en dat heeft mijn bewustzijn sterk veranderd. Wat een verademing!

Ik dacht echt dat ik al heel gezond leefde. Had geen idee dat geraffineerde suikers zoveel invloed had op mijn lijf hadden. Het weglaten van dit ingrediënt heeft me echt veel gebracht. Suikervrij eten geeft rust in het lijf en meer energie.

In de periode dat ik alles at, had mijn lichaam ook heel de dag eten nodig. Ik gaf daar braaf gehoor aan, en gedurende de dag ging er heel wat in en door mijn mond, zonder er op dat moment echt bewust van te zijn.
Toen ik 4 jaar geleden suikervrij ging eten ging ik ook bewuster ingrediënten lezen op verpakkingen, en kwam er achter dat in veel voedingsmiddelen, waarvan je het niet verwacht, verkeerde suikers zitten. Destijds, als voedingsproducent, wist ik als geen ander hoe voedingsdeclaraties er uit zagen, maar bewust zijn en beseffen wat deze ingrediënten echt met ons als mens doen was ik niet zo. ik deed gewoon met de massa mee....

Naast suiker ging ik ook smaakversterkers uit mijn voedingspatroon halen. Ook dit was een verademing ! Mijn ogen gingen nog meer open. Ik ging me werkelijk een ander mens voelen.
Door jarenlange stress dacht ik dat mijn lichamelijke klachten alleen met deze stress te maken hadden. Door het weglaten van geraffineerde suikers en smaakversterkers, (met name E621 ) wist ik beter. Het blijft natuurlijk persoonlijk. Want wat voor mij niet goed is, kan voor jou anders zijn.

100% suikervrij leven is natuurlijk lastig, maar in mijn beleving ook niet nodig.
Leef en eet bewust. Weet wat je eet, lees de verpakkingen en feel free!
Besef, hoe zuiverder je eet, hoe minder je nodig hebt. Omdat je gewoonweg sneller en langer verzadigd bent. Meuk in eten zorgt voor verslaving en vraagt om meer.
Uiteindelijk zijn het allemaal keuzes, en is de vraag hoe goed je voor je eigen lichaam en de aarde wil zorgen.
Eet zuiver en wat nodig is, op deze manier is er voldoende voor iedereen. Ook in 2030. Want in de basis hebben we helemaal niet zoveel nodig.

KATJA

Let's connect!